11 november 2016

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen

Het mooiste, hipste en meest bijzonder bruidsboeket, dat wilt elke bruid toch? Maar wat is nu hét bruidsboeket?

Hip en happening?

Overal zijn trends in terug te zien, je bruidsjurk, je schoenen, je haarstijl, maar wat de huidige trend ook is, het moet bij jou passen.
Daar waar een tijd geleden de bruiden nog bruidsboeketten wilden met een frame, waar weinig bloemen in waren verwerkt, zien we dat de bruiden nu mooie, bloemrijke bruidsboeketten willen. Niet alleen ronde, biedermeier vormen maar ook wat meer langwerpige of losgebonden vormen. Ook zien we naar Amerikaanse gebruiken, de polscorsage steeds meer terug komen. Super mooi, feestelijk én ook nog eens handig vooral in de avond, zodat je lekker kan dansen.
Maar welke kleuren kies je nu? De kleuren moeten aansluiten bij de vorm en sfeer van je jurk, maar ook bij jou als bruid. Sommige bruiden weten al gelijk wat ze willen, een bepaalde lievelingskleur of de kleuren die in de kleding van de bruid of bruidegom terug komen. Maar sommige bruiden hebben nog helemaal geen beeld van wat ze willen. Hoe dan ook, of je heel zeker weet wat je wilt of nog helemaal clueless bent, zorg dat je naar een specialist gaat. Iemand die de tijd voor jullie neemt en rustig met jullie de plannen doorspreekt maar ook vooral meedenkt!

Waar moet je op letten?

Pas op met Pinterest foto’s. Deze (veelal Amerikaanse) foto’s zijn super voor inspiratie maar vaak zien wij dat de kleuren niet realistisch zijn omdat de foto’s bewerkt zijn met een fotobewerkingsprogramma. Zo is blauw bijvoorbeeld vaak blauwer gemaakt, of zijn het zijde bloemen in kleuren waarin de ‘real life’ verse bloemen niet te krijgen zijn.
Zorg dat je als je bij je bloemist bent ook foto’s te zien krijgt van bloemwerk dat de bloemist gemaakt heeft. Zo krijg je een betere indruk van wat de bloemist kan.

Wie zijn wij?

Wij zijn Peter en Janine, beide een achtergrond in bloemenspeciaal zaken en onderwijs van bloemsierkunst, niet alleen in Nederland maar ook in België en Groot-Brittannië. Wij hebben geen bloemenwinkel. Waarom zou ik dan mijn bruidsboeket bij jullie bestellen!? We hebben een bewuste keuze gemaakt om geen winkel te openen maar juist alleen op afspraak te werken. Wij vinden het namelijk belangrijk om flexibel te zijn en dat we de tijd hebben om met jullie om tafel te kunnen zitten om al jullie wensen te bespreken en met jullie mee te denken. Veel bruidsparen werken beide fulltime, daarom spreken wij veelal ook in de avonduren met bruidsparen of in de weekenden.
Op de grote dag zelf wil je je niet druk hoeven te maken of de bloemen gehaald worden en hoe het autostuk op de auto bevestigd moet worden of wie nog even de locatie versierd. Wij maken al het bloemwerk op jullie trouwdag (lees: héél vroeg in de ochtend) vers, zodat de bloemen optimaal zijn, maar wij zorgen er ook voor dat alles op de juiste locaties komt. Wij kleden de locatie aan, bevestigen het autostuk, zorgen dat de bruidegom voorzien wordt van zijn corsage en het bruidsboeket krijgt of dat de bruid de haarcorsage op tijd heeft zodat de kapster deze kan verwerken in het kapsel.

Geniet van de voorbereidingen op jullie trouwdag!!

Peter & Janine
Cox-Design

Onderwerpen van deze bruiloft:

Geef een reactie