31 maart 2015

Het Trouwseizoen van 2015 staat voor de deur

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, ben ik hier orde op zaken aan het stellen. Ik ben hard bezig voor een aantal trouwerijen op Ibiza. Als ik op een regenachtige dag een zonnig gevoel wil hebben, is dat het beste wat ik kan doen. Heerlijk schrijven aan de trouwspeeches voor de op handen zijnde huwelijken.

Trouwen doe ik overal, want trouwen…dat kan ook overal. Kwam ik tot en met 2013 voornamelijk in Italie, Spanje en Belgie, dankzij Trouwen Ibiza kom ik sinds 2014 ook zeer regelmatig op Ibiza. We hebben een fijne samenwerking, waarbij de eerlijkheid mij gebiedt te vertellen dat dit vooral komt door de uitermate zorgvuldige manier waarop Linda en haar team de bruiloften voorbereiden.
Mijn bijdrage, als trouwambtenaar, is slechts een klein onderdeel van alles wat er komt kijken bij trouwen op Ibiza.
Prachtige locaties, een goede catering, een doordachte planning en een adembenemende styling…deze dingen worden allemaal tot in de perfectie geregeld.
En ik? Ik ben er reuze trots op, dat ik daar ook een klein onderdeel van mag zijn.
Als zaken zo goed geregeld zijn, dan is het nog leuker om al mijn energie te stoppen in het schrijven van een persoonlijke, humorvolle en soms ook emotionele speech. Een speech die helemaal gaat over het bruidspaar. Over dat wat ze bezig houdt en over datgene wat voor het bruidspaar belangrijk is.
De bruidsparen spreek ik soms al maanden van te voren, bij hen thuis of op een fijne plek in een knus restaurantje.
We spreken dan alles door en ik stuur de bruid en de bruidegom ieder een aantal vragen toe. Vanuit de antwoorden en vanuit de mailcontacten en de telefoontjes en de skypegesprekken, die later nog volgen, schrijf ik een persoonlijk verhaal. Dat is een feest om te mogen doen.
En eenmaal aangekomen op Ibiza, mag ik graag een handje meehelpen om, samen met de weddingplanner, een mooie ceremonie voor te bereiden. Dat is niet rustig zittend op een stoel…nee…we lopen wat af om alles mooi en feestelijk neer te zetten en er een feestelijke ceremonie-plek van te maken.
Als dan op de afgesproken tijd de familie en de vrienden op hun plaatsen staan en het bruidspaar aan komt lopen, ben ook ik iedere keer weer ontroerd.
De fotograaf staat klaar met zijn camera…een klein tekentje over en weer…de ceremonie kan beginnen. Een lach, een traan, twee handen op elkaar,beloften die over en weer worden afgelegd, het Jawoord, de ringen, de getuigen..het feest is compleet.
Als daarna de champagne wordt ontkurkt, dan geniet ik nog even na, van alle mooie momenten die wij met elkaar mochten beleven.
En terug in het vliegtuig naar huis besef ik mij iedere keer opnieuw, wat een voorrecht en een genoegen het ook deze keer weer was, om te mogen werken met leuke collega’s uit de trouwbranche.

Ria Kuipers – Buitengewoon ambtenaar
Ja Ik Wil Ria

Onderwerpen van deze bruiloft:

Geef een reactie