14 november 2016

Hoogspanning…

Vrijdag 10 april 2015. De trouwdag van Janique & Bas. Ik kende het sympathieke koppel reeds van de bruiloft van gom’s zus Anke anderhalf jaar geleden.
Toen ik dus, leve social media, las van t huwelijksaanzoek van Bas verheugde ik me al stiekem op weer een super relaxte bruiloft. De planning was goed. Op tijd starten, ik als fotograaf aanwezig vanaf t eerste likje foundation op t gelaat vd bruid. De eigenlijke reportage bestaande uit twee delen van anderhalf uur. Een droom voor elke bruidsfotograaf. Geen stress, geen haastwerk.

Een kordate bruid die weet wat ze wil en zeker ook niet wil: Geen traditionele kiekjes in t park of kasteel Eijsden. Nee. Janique wil urban. In ieder geval niet standaard..
Na een wekenlange zoektocht en zelfs oproepjes via facebook moeten we constateren dat t vinden van een verlaten loods of fabriek in een regio die bekend staat om zijn fruitboomgaarden een utopie is. Daarnaast doet de maand April volledig wat ie wil…de weken voor de bruiloft is er regen, storm en vrieskou. En als klap op de vuurpijl kondigt t paar aan dat vrienden Hans en Karin graag willen meelopen tijdens de reportage. Hans en Karin? Klinkt bekend die combi. Juist.

Van beiden heb ik vier jaar geleden les gehad op de fotovakschool in Venlo tijdens mijn opleiding tot vakfotograaf. Vanaf dat moment heb ik buikpijn vd spanning. Weg stressloze droombruiloft (voor mij dan wel te verstaan!) Ik raak lichtelijk in paniek.
En dan is t zover….vrijdag 10 april 2015, de dag die de geschiedenis ingaat als de eerste rokjesdag van 2015. Zonneschijn en een heerlijke temperatuur. Perfect tot zover. Na een relaxte start stijgt bij mij langzaamaan de spanning. Bas arriveert een half uur later dan de aangepaste planning. Van de eerste reportageronde blijft nog maar de helft over omdat we een aantal keren de auto in en uit moeten met alle spullen die je als fotograaf zo bij je hebt. De familiefotos nemen twee keer zoveel tijd in beslag dan gepland. De tweede reportageronde dreigt volledig te vervallen. Ik sta onder hoogspanning. Wil toch voldoende vastleggen om een mooi album te kunnen maken.

Aan t einde van deze lange dag ben ik gesloopt. Kapot. Koppijn. Thuis hijs ik mezelf achter de pc, upload de 1200 files en ga selecteren en deels al bewerken. Om half twee ’s nachts valt de spanning van me af en kan ik gerust gaan slapen.
Het bruidspaar was prachtig.
De locatie super.
De foto’s geweldig.
Anders.
Perfect!

Katja Waltmans

Onderwerpen van deze bruiloft:

Geef een reactie