14 april 2015

I do I do I do 2 YOU……

Ja…..het trouwseizoen is officieel geopend en wat een geweldig begin van de Lente 2015.
Tijdens jouw dag hoop je uiteraard dat het weer zich van zijn goede kant laat zien, want uiteindelijk zijn het de kleine dingen die het doen. En dat is namelijk ook het geval bij de keuze van muziek.

Als zangeres reis ik zowel inter- als nationaal door de hele wereld rond om mensen te verblijden met mijn stem. Of het nu een ceremonie is voor een paar mensen, klein en bescheiden of voor een groot publiek met bekende mensen, ieder moment is altijd uniek in zijn doen en laten.

Bij het zingen gaat het niet alleen om het mooi kunnen zingen, maar veel belangrijker is….. het overbrengen van emotie. Waarom heb jij net dat ene lied gekozen bij binnenkomst of na het Ja-woord? Verbind jij het lied met het moment waar jij jouw soulmate hebt leren kennen? Misschien zelfs gevraagd? Het ene moment dat leidde tot ” I do I do I do 2 you ” .

Hetgeen ik altijd iedereen adviseer is om goed naar de tekst te luisteren, lees het op je gemak door. Zijn dit de woorden die jouw verbinden met het moment ….of was het de hele entourage die het plaatje af maakte?

Ik hoef jullie niet te vertellen dat ” I will always love you ” van Dolly Parton, beter bekend bij het grote publiek gezongen door wijlen Whitney Houston, om liefdesverdriet draait. Echt waar? Yes!

Alhoewel ik dit lied vaak en graag mag zingen, wil ik toch altijd in een gesprek aangeven waar het lied omgaat en vraag ook altijd vooraf om na te denken over de songs. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en vind het dan ook prettig als een bruidspaar zijn/haar eigen keuze hierin maken.
Echter…… Picture this….na een jaar bekijken jullie, gezellig op de bank, met een glas wijn, jullie huwelijksvideo. Vervolgens luisteren jullie naar het lied en realiseren dat het wel om de liefde gaat, maar niet om die liefde waarom JULLIE in het huwelijksbootje zijn getreden. Dus mijn advies voor jou: lees de tekst van ieder lied goed door, welke betekenis heeft het voor jou en als het Bleeding Love van Leona Lewis gaat worden omdat het lied JULLIE als paar verbindt? Dan zeg ik : We do!

Gabriella Massa

Onderwerpen van deze bruiloft:

Geef een reactie