14 november 2016

La Romanza aan het Lago Maggiore & Orta

Het is juli 2014 en we zijn aan het Lago Maggiore. Ons bruidspaar is, net als wij, een paar dagen voor de bruiloft aangekomen in hun vakantiehuis. Mijn assistente Suze en ikzelf lopen 2 dagen voor de bruiloft alles nog eens goed na. We rijden nog even de routes die afgelegd moeten worden, checken de leveranciers en locaties of zij er ook helemaal klaar voor zijn, gaan met de bruid een proef bij de haarstylist laten zetten en houden het weer nauwkeurig in de gaten. Want het weer in Italië is in 2014 nou niet bepaald mooi te noemen. Er is al heel wat regen gevallen dus we houden de weer apps goed in de gaten, maar het ziet er gelukkig goed uit.

Op de trouwdag starten we met het aankleden bij het vakantiehuis van het bruidspaar. We zorgen ervoor dat ze elkaar niet kunnen zien en na haar, make-up en de trouwjapon (en hij zijn mooie pak natuurlijk) kunnen we beginnen. Ze zijn lekker gespannen en kijken er naar uit elkaar te mogen zien. Dat doen ze in de mooie tuin van het vakantiehuis met uitzicht op het Lago Maggiore. Het is een zonnige dag en er is geen wolkje aan de lucht, dus dat beloofd alle goeds.

Na de ontmoeting, waarbij de gezichten altijd boekdelen spreken, zo mooi! Ze bekijken elkaar of ze nog nooit zoiets moois hebben gezien. Vol bewondering en liefde. Altijd een heerlijk emotioneel moment, ook voor mij als weddingplanner. (zelfs na dik 8 jaar kan ik er geen genoeg van krijgen!)

Dan is het tijd om te vertrekken. De gasten hebben we laten verzamelen bij de haven in Baveno waar een touringcar ze komt ophalen. Het hele programma is nog een verrassing voor de gasten. Ze gaan namelijk naar een ander meer voor de huwelijksvoltrekking, het nabijgelegen Lago d’Orta. Een mooi klein meer met het middeleeuwse dorpje Orta. Het bruidspaar zal daar eerst een fotoshoot gaan doen maar door een overijverige buschauffeur (meestal zijn ze in Italië trager i.p.v. sneller) komen de gasten bijna tegelijk aan met het bruidspaar in Orta i.p.v. een half uur later en is hij prompt mijn assistente en second shooter (2e fotograaf) vergeten mee te nemen. We moeten dus wat zaken gaan omgooien en terwijl mijn assistente zich probeert te haasten om zo snel mogelijk richting Orta te komen, schakel ik over op haar én mijn taken tegelijk en met wat aanpassingen hier en daar komt alles weer op de rit. Ondertussen is het bijna 30 graden en gezien er beneden in Orta geen auto’s mogen komen en door de markt het gehuurde toeristentreintje ook niet op het plein beneden kan komen, klim ik naar boven om iedereen op te vangen. Met een ietwat verhit gezicht kom ik net op tijd boven aan om de gasten op te vangen.

Uiteindelijk zitten alle gasten in de tuin van de trouwlocatie, staat mijn assistent paraat om de muziek aan te zetten en komt het roeibootje met het bruidspaar aan. Wát een plaatje! Op de achtergrond prijkt het Isola San Giulio en klinken de klanken van Eros Ramazzotti  zijn “Amarti E’ L’immenso Per Me”. Ondanks het warme weer springt de kippenvel op. 🙂 Nadat de bruidegom naar voren is gelopen volgt de bruid aan de arm van haar vader start de ceremonie. Met humor en een mooie persoonlijke noot van het bruidspaar naar elkaar toe volgt er dan uiteindelijk een JA, ik wil! Of eigenlijk: Sì, Lo Voglio! Ze zijn getrouwd!

Even verderop bij de trouwlocatie is een zeer knusse “caffetteria” met een binnenpleintje die we voor de bruidstaart en de prosseco hebben afgehuurd. Even bijkomen van de warmte, de spanning en het emotionele gebeuren.

Hierna vertrekken we weer met zijn allen naar het Lago Maggiore waar we een zogeheten champagnetour per boot gaan doen. Een uur lang over het Lago Maggiore varen met hapjes en drankjes. Lekker even uitwaaien want ondertussen is de 30 graden wel behaald. Ik vaar ondertussen met mijn assistente naar het eiland Isola dei Pescatori om de locatie in orde te brengen en de gasten op te vangen zodra zij daar met de boot aankomen. Na hun aankomst gaat het bruidspaar op het eiland foto’s maken en hun gasten zijn vrij om te relaxen, rond te lopen op het eiland en wanneer zij het bruidspaar tegen komen mee op de foto te gaan. Vanwege het warme weer zoeken veel mensen het water op, zo ook het bruidspaar, wat weer mooie plaatjes oplevert.

Na 1,5 komt iedereen naar de locatie waar, onder begeleiding van DJ + zang & sax, het diner wordt ingezet gevolgd door een feest. Wanneer het donker invalt schijnen de schijnwerpers op het Paleis op Isola Bella, waar we prachtig zicht op hebben. We sluiten rond middernacht af, het bruidspaar verblijft op de locatie voor hun huwelijksnacht en wij zorgen ervoor dat alle gasten weer terug wordeng gebracht naar de haven waar hun auto staat of zorgen dat er een taxi hun wegbrengt naar hun accommodatie.

We kijken terug op een zeer succesvolle bruiloft! Lekker relaxed en ongedwongen, zoals een bruiloft in Italië moet zijn!

Cari saluti,
Corine Veen
Festamore Weddings

Onderwerpen van deze bruiloft:

Geef een reactie