Rent a Rolla – VW T1 Samba

Voor WellColl staat de VW T1 Samba symbool voor onze producten en diensten. Het is zowel een auto, bedrijfswagen, een camper, hij is vaak beletterd en is te huur. Daarnaast wordt een VW T1 Samba (spijlbus) geassocieerd met vakantie, ontspanning en zon, en komt daardoor heel dicht bij het gevoel dat we met onze service bij klanten willen overbrengen.
Officieel heette de VW T1 Samba ‘Achtpersoons speciale uitvoering’, maar in de volksmond werd deze VW Transporter al snel Samba genoemd. In de jaren vijftig was de Samba als dans een rage. Een luchtige en onbezwaarde dans, dit in tegenstelling tot de tot dan toe gebruikelijke stijve en formele dansen.

Kenmerkend voor de Volkswagen T1 Samba bus zijn de in het dak aangebrachte vensters, het 2 kleuren spuitwerk, het elegante 2 kleuren interieur en de vele extra chromen versieringen. De Samba bus is een echte globetrotter. In Europa, Afrika en Azië werd de Samba ingezet als transportvoertuig op vliegvelden, in een tijd dat vliegtuigen relatief klein waren. De bus is ook bovengemiddeld vaak te zien in films. Bijzonder succesvol was de Volkswagen T1 Samba echter in de USA. Hier werd deze vaak gekocht als tweede voertuig waarmee gezinnen met kinderen uitstapjes naar meer landelijke gebieden maakten. Eind jaren zestig reden deze kinderen met de Samba naar het beroemde Woodstockfestival, met op de neus een gemodificeerd VW-logo in de vorm van het peace-teken.

Adres:

Milieuparkweg

2

6136 KP